Timmen blir senare och senare…

Just nu debatterar oppositionsrådet vår, alliansens, önskan om att konkurrensutsätta och utmana i olika verksamheter..
Hur kommer det sig att de alltid ser spöken i allt vi gör? De tycker att inflytande går via kommunalt ägda och styrda verksamheter, tycks det..

Ok, med avdrag för att vi blir tröttare och tröttare, så även jag, undrar jag varför det ska vara så omöjligt att göra verksamheter effektivare och kvalitetsmässigt bättre vid upphandling, och då om man tillåter privata utförare? Det ska självklart följas upp, och per definition som Björn Karlsson (Vård och Omsorgsnämnden) mycket riktigt påpekar, är det inte alltid priset som upphandlas, utan faktiskt också kvalitet. Tro det eller ej.

Jag tror dessutom personligen att kvalitet vid upphandlingar kommer att bli starkare och starkare i en framtid, inte minst för att vi konsumenter också har krav på vad vi får ut av den service som vi erbjuds. (jmfr Vattenfall/Fortum, elmarknad osv.)

Nu orerar Vänsterpartiet om stora företag osv…inte så förvånande förespråkar man totalt offentlig regi på alla verksamheter som kommunen bedriver…*suck*..back to basics..eller 1899 som kollega Oscar skrev…

Jag måste ladda batteriet, på flera sätt nu…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s