Spännande kultur

Så var jag hemma igen efter en kväll bestående av repris på Café 60, lite mat före och en kaffe med deras specialkanelbulle enligt uppgift bakad av en äldre dam.
Tänk att man kan få ”ställa sitt kaffe på vänt” medan man går iväg dryga två timmar för att se en film!! Det var inga som helst problem, men hade det inte gått skulle vi haft problem med hur vi skulle hinna med kaffet och samtidigt komma i tid till filmen.

Filmen ”Berätta inte för någon” var en väl inlindad thriller, men mycket bra skådespeleri, inga självklara lösningar, humor och otroligt vackert fotografi!
Minns inte riktigt vad han heter nu, huvudrollinnehavaren, men jag kunde inte låta bli att sitta och se en ung Dustin Hoffman i hans framträdande.
En massa olika tåtar vänds och vrids på, leder åt olika håll, men sammanfogas skickligt på slutet. Pengar är som så ofta skulden till mycket…
Gå och se den filmen, den kommer upp på biograferna i slutet av sommaren.

Efteråt vid kaffestunden, läste jag i Aftonbladet, på ledarplats (oj vad konstigt!!), att vi ser fram emot en tuff höst när det gäller hur lärarna ska ge skriftliga omdömen, inte betyg, i klassverksamheten. Naturligtvis tar man chansen att känga till skolministern, Jan Björklund. Regeringen lägger en propostion som ska tas av riksdag i slutet av maj.
De vrider sig i sitt uppvaknande om att det kan finnas andra synpunkter på detta, att barn och ungdomar faktiskt vill vägledning om hur de ligger till, för det är det svar vi får av majoriteten när vi pratar med ungdomarna här i Sollentuna. Betygshets vill de få det till på den goda vänsterkvällstidningens ledarsida. Suck säger jag.
Dessutom stod det rätt mycket av Linda Skugge som i sin krönika påstod att det INTE var synd om henne pga att hon tvingats sluta blogga.
Tråkigt om hon drabbas av kränkande kommentarer, det är inte värdigt en person som försöker skriva om sitt !

Nu väntar den bäddade och rena sängen, dags att knyta sig, tillönskar en God Natt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.