Vår lov-sång

Idag delade Vårt Sollentuna, dvs. vår tidning/hemsida ut priset ”Årets Sollentunabo 2006” . Det skedde i kombination med Norrvikens skolas vårkonsert med framträdande i Stinsens köpcentrum i Häggvik, som f.n. liksom vårt egna Sollentuna Centrum genomgår en större omvandling.
Att det därför är en aning rörigt utanför kunde man lätt konstatera bara genom att försöka parkera, ett antal ungdomar visade dock effektivt vägen till lediga platser.

Vi sjöng vårt lov till vår lokala framgångsrike krögare Christer Lingström som driver Edsbacka Krog sedan 24 år tillbaka genom att ge honom detta pris, ett fint diplom och blommor. Det är rätt fantastiskt att vi får ha en så framträdande restaurang i kommunen, och som krögaren själv ”håller i” år efter år. Han förnyar sig och jobbar långsiktigt, en eloge till en duktig företagare och inspiratör! Han har genom sin personal fått fram flera nya krögare och kockar som själva fått erkännanden och priser på andra ställen. Han berättade för mig att han även har ett antal praktikanter utomlands ifrån, se där hur globalisering och EU-utbyten kan gagna oss om vi vill! ”Lilla Sollentuna” blir en plats på kartan för Europa och världen. Christer Lingström själv deltar ju i ett antal olika sammanhang runt om i världen, och driver även en krog i Moskva.

Guide Michelins två stjärnor, som man kan högst få tre stycken av, innebär att restaurangen i sig har ”utomordentlig matlagning, värd en omväg”, eller ”vaut le détour” som fransmännen säger. Att vi har Nordens enda tvåstjärninga krog sedan snart tio år är imponerande bara det!

Nu sjunger eftermiddagen på sista versen, Sveriges hockeyklubbor sjunger i Moskva, där Finland redan kvalificerat sig för final imorgon, och hemma hos finnarna i Helsingfors ska det senare ikväll sjungas final i ”Eurovision Song Contest”…alla i Sverige tycks tro att vår egna Noas Ark, småländska ”The Ark”, ska ro hem segern till oss på andra sidan Östersjön…jag har själv ingen åsikt eftersom det nya Europa ser dussintals av nya utmanare från Öster…Det är inte lätt vare sig man är sångare eller företagare, konkurrensen är knivskarp!
På återhörande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.