Märklig tillställning

Relativt nyss hemkommen från den månatliga showen som ibland kan konkurrera med anrika gamla ”Muppet Show”.

Vi började kl. 17, med interpellationer (skriftliga frågor ställda direkt till majoritetens olika politiker, av oppositionspolitiker), för att strax efter kl. 18 dela ut Miljö och byggnadsnämndens Hälsostipendium till ”min” skola,
Eriksbergsskolan,
kontaktpolitiker som jag är där. Verkligen roligt att de fått utdelning för sin ”Gå-kampanj”!!
Grattis Sissi Vinberg och Kristina Lindmark m.fl., engagerade förldrar i föräldraföreningsstyrelsen, det är otroligt stimulerande att som politiker få samarbeta med en sådan välorganiserad föräldraförening!

Sedan fortsatte föreställningen ända till 22.15, och ibland undrar jag om de som pratar verkligen har något att säga eller mest är inresserade av att höra sin egen röst.
Jag är den första att vara en hängiven anhängare av fullmäktige, men tycker ändå att en viss självkritik och distans kunde vara på sin plats.

Oppositionen hade ikväll bl.a en motion (som redan varit i Kommunstyrelsen och vänt) om fler hyresrätter….so what’s new?
De flesta av dem själva lever inte ens som de lär utan äger sitt boende.
Jag tycker alla former bör finnas, livets olika faser ställer olika krav och önskemål på vilken typ av boende man vill ha. Dessutom är alla individer och de flesta vill själva bestämma, inte få dikterat av politiker hur de ska bo.

Kom då med konkreta förslag på hur vi ska kunna få till hyresrätter till en kostnad som gör det möjligt för exempelvis yngre att kunna flytta in där. (det är nämligen oftast de yngre man tar som slagträ i debatten)
Jag har inte sett ett enda, utan som vanligt anser man att vi i majoriteten är de som ska ”fixa” allt…

(ok då…en ”mångpartist-opportunist”, en viss herr Pettersson som i princip avverkat hälften av fullmäktiges alla partier, kom med något lojt förslag om att man skulle bygga hyresrätter på tomträtter…dvs. kommunen äger marken, som fastigheten sedan betalar hyra för…vid det laget hade nog de flesta slutat lyssna, för hur modernt är det? I mitt tycke skapar det endast ytterligare kostsam byråkrati, och vad händer då? Jo, pengarna tas från annat konto, dvs. rundgång och gagnar inte målet.)

Nej, önskar er där ute en god natt, på återhörande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s