Framåt med Monsieur Sarkozy!

Så vann han då, Nicolas Sarkozy efter månader av spekulationer och diskussioner, inte minst bland de mediala tyckarna…

Jag måste tillstå att det känns skönt att utfallet blev som det blev;
jag är glad för Frankrike, glad för EU och Europa, och det glädjer mig att vår statsminister Fredrik Reinfeldt var en av de första att gratulera Sarkozy för valsegern. Det är snyggt!
Desto mer tragikomiskt (lyssnade alldeles nyss på Ekot) är det att vår oppositionsledare, ja Mona (S)ahlin, inte mäktade med en kommentar i natt…det späder bara på ryktena den förre statsministern och numera patronen i Södermanland sände ut rörande henne tidigare…
Ann Linde (s)-märkt internationell sekreterare däremot, kunde inte hålla sig ifrån att spy socialdemokratisk galla över allehanda interna franska angelägenheter och hur illa det nu fanns risk att det ska gå…det är konstigt, ränderna går aldrig ur, socialdemokraterna har fortfarande inte lärt sig läxan; kasta paj, prata om andra, men inte visa tillstymmelse till reflekterande självkritik…svagt!
Det finns mycket att ta tag i därnere, och jag ska återkomma och kommentera lite ur mitt perspektiv. Jag har nämligen lidit av den smått inkompetenta rapporteringen från valrörelsen, hur var det nu det här med ”public service” Sveriges Radio? Skulle inte den borga för kvalitet??
Självklart finns ett antal utmaningar precis som här hemma, men de försvinner ju inte för att man sticker huvudet i sanden, hävdar att man lyssnar in, men tummar på det som brukar kallas ”action”…Det är bl.a. därför Frankrike på söndagen valde monsieur Sarkozy (ungrare vid födseln) till ny, ung president i Mariannes land.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s